Nyheter

Tredje nollan sitter för Ellen och Olle

Teamwork! Svenska ponnylaget vinner Nationshoppningen i Zuidvolde 30 maj efter att ha ridit hem omhoppningen mot England. Ellen och Olle trippelt felfria och får sätta tredje nollan i omhoppningen när England har rivit med två ryttare.

Strålande inledning för Ingemar och Selma på de internationella tävlingarna i Danmark Ask. Ingemar vinner den inledande U25 klassen i 135 på Nicoline följd av Selma som blir trea på Unity, därefter är bägge felfria och placerade i samma klass även med Zuccero och Seed. Ingemar som har fyra hästar med sig blir sedan 3a av 89 startande i eftermiddagsklassen på Captain och är felfri på hinder även med Kid. Och Selma och Unity vinner sen helgens huvudklass 18 maj, 145 cm, U25 Grand Prix i Danmark. Och som dom gör det – dubbelt felfria och tre sekunder snabbare i omhoppningen än 2:an!
Tävlingar och chlinics avlöser varandra, Umeå och Skåne och Drammen. Efter omhoppningen i 145 Drammen 13 maj tar Ingemar och Seed segern i YRGP Tre tiondelar snabbare än 2:an som också red två felfria rundor
Mathilda Hammarström: “Underbart reportage och fina bilder på Ludwig Svennerstål och Rex (min och Anna Hammarström uppfödning) i DN idag! Kul detalj är även att de poserar framför Handelshögskolan där jag också pluggade”

Varje vecka träning och tävling på helgen för Adam och Annabel. Väntar på riktiga våren. Florian lär sig av syskonen, nu med nya fina hjälmen från Hööks. Och så har Adam fått reda på att han skall vara med som skådis i Klassen på SVT där Ellen tidigare har varit Vera som skådis i tre år. Mycket på gång hela tiden som vanligt.

Hur långt kommer Adam och Minnie (och nya klubben Österlen) att gå i ponnyallsvenskan 2024. Första kvalificeringen gick bra med bra uppbackning av team och föreningen.
Ellen och Nicoline Herning
Ellen och Nicoline Herning
Ellen och Seana Herning

Kolla Klara och Måns när dom tillbringar 12 timmar i Vasalopppsspåret, se SVT-play

Klara Hammarström släpper ny musik och inleder samarbete med Universal Music.

I slutet av 2022 var den fyra gånger platinasäljande artisten Klara Hammarströms stora genombrott ett faktum och hon hade nått hela vägen till toppen. 2023 tog hon en paus och ett kliv tillbaka för att skriva ny musik, hitta ny inspiration och omforma sitt team och sin musikaliska resa. Hon har även under året lämnat sitt tidigare skivbolag och signade nyligen ett nytt världsomspännande avtal med Universal Music.

Klara Hammarström är nu äntligen klar att släppa nytt

Första singeln ut heter ”One Of Us” och är skriven av Johan Lindbrandt (Sandro Cavazza, Kygo), Maia Wright (NOTD) & Ross Harrington (NAVOS). Klara levererar här elektronisk danspop av det episka slaget och ”One Of Us” blir startskottet för hennes 2024.

– Jag vill inspirera människor att tro på sig själva och följa sin egen väg. ”One Of Us” handlar om just det. Oavsett vad din egna resa kämpar med så vill jag koppla samman människor genom min musik och påminna var och en att vi tillhör något större. Att omfamna våra olikheter och våga förbli unik är det som betyder något. Kom ihåg att vi alla är i detta tillsammans, var och en av oss, säger Klara om låten.

Lyssna på Klara Hammarström – ”One Of Us” här….

Klara Hammarström är även förband till Marcus & Martinus på deras Sverigespelningar i februari.

Källa: Universal Music och Örebrokuriren

Ellen och Olle trea i Världecupfinalen för ponnier men inte nöjd ändå, ett misstag på allra sista hindret kostade guldet.
Belönade för ponnieframgångarna på EM i somras där laget tog Silver och Ellen silver individuellt.

Teamet inleder samarbete med Hööks. Bl a kommer Selma, Ingemar, Ellen och Adam att vara med på ett hörn när det gäller en ny klädkollektion som Hööks lanserar. Se Realise och Hööks hemsida.

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/annu-ett-guld-till-ellen-och.htm?fbclid=IwAR1bF56IYfBarmezwxoNs4W07Bd7TNx3f6MCBjovGV4h_fq600NhdkOdZnw

https://www.svtplay.se/video/8q1LzyW/fixarjulen/dalasandwich?id=8vXDQyJ

https://www.facebook.com/100002588121268/videos/1088084685869815/

Nytt SM-Guld för Ellen och Olle! Får dom bara de nödvändiga förutsättningarna med återhämtning mellan varven så presterar det här teamet på topp trots Olles ansenliga ålder (borde inte kunna?) och Ellens tunga schema med skola, skådespeleri och ungdomliga utflykter. Här med Robab som stolt coach som alltid ställer upp för Teamet. Kolla Fixar Julen i dag på SVT 4 nov 2023.
Adam och Minnie vinner SM-silver i Borås, coachad av Robab och Florian. Adam som knappt har tid för träning för sitt umgänge med kompisar och sitt spelande på datorn. Normalt, men han har har talang att ta vara på och vem gör det om inte mamma Anna och tränaren Shane.
Selma och Unity i Herning placerade i 140
Viggo Bergstrand fick hjälp av Ingemar och tog hem Ponny Trophy i Herning som meriterar ekipaget för Ponny VM senare i år. I samma tävling blev Ellen och Olle trea. Och ryktet går om Bergstrands flytt till Skåne för framtida satsningar inom hoppningen, se Hippson.
Ingemar och Selma delar hästar, nu Ingemar på Seed
Cockey och Annabel felfria i ösregnet, kolla rosa schabraket med pärlor!
Florina, Florian och Selma bygger ömsesidiga förtroenden i ridhuset
Det kommer en Jul också

https://www.floccs.com/list/64551d4efe4bf042f3f42418

https://www.floccs.com/appinfo

Annabel Cockey Selma på tävling
Adam och Minnie vinner SM för B-ponny, ingen hejd på framgångarna nu för Teamet
Här SM-vinnaren med sina ryttarkompisar
Silver till Ellen och Olle på SM för D-Ponny, i år är det silvermedaljer som gäller, två på EM och nu på SM. I lastbilen hem på natten meddelar Ellen att hon ska vara på inspelning av Klassen kl 07.30 så det blir för lite sömn “för Klassens Vera” och tidig bilfärd på morgonen in till Malmö, it takes what i take.
Selma har inte Seed med på SM men Unity presterar
Ingemar rider med en benfraktur (Fibula) men med bravur, fortfarande 4 veckor till utläkning och det gör nog lite ont trots tejpningen
Ellen och Olle får fint mottagande i stallet efter de dubbla Silvermedaljerna på EM. Kolla ungdomligheten hos Olle som ändå är hela 21 år!
Ellens tack till Olle och han förstår
Det här teamet går inte av för hackor
Med Shane blir det medaljer av ädla valörer
Silver med svenska laget på EM för ponny
Stolt Ellen med Olle 21 år tog hem silvermedaljen individuellt för Ponny påEM
Ellen och Seana vinner CSI1* 135 I Drammen. Selma blir trea på Unity i samma klass. Därutöver felfri och placerad på Seed i 145 och placerad även på Harry i 130. Vilken dag!
Klara Karamellen vann Masked Singer
Två Hälsingar i Masked Singer
En superhelg avslutas med att Ellen och Olle vinner på Mantorp. Och bakom alla framgångar finns mästertränaren Shane Carry som finns på plats även på tävling när det gäller som mest. Ingemar ridtränar och kör stora lastbilen mellan Vellinge och Mantorp fram och åter. Selma kör två gånger över bron till Danmark fram och åter med Adam och ponnier. Anna går upp kl 03 på morgonen för att åka till Mantorp för att närvara när Ellen rider och på samma dygn är Anna i Danmark med Adam.. Teamet är på gång. Ingenting är Omöjligt.
Adam vinner gånger flera med Minnie i Danmark coachad av Selma och på söndagen vinner han även med Jacko.
Jacko och Adam i Danmark
Klara gästar Mask Singer och sjunger med Kungen och Linda Begtzing sjunger duett med Karamellen
Nu exploderar det gula runt anläggningen
Selma i Drammen, kör långa vägen själv med hästarna
Ingemar nöjd i Paris efter vinsten för Young Riders
Ellen och Olle i Paris med ponnylandslaget
Adam och Jacko vinner La i Vellinge idag och samma placering med Minnie
Våren kom sent i år, Vårdträdet har vuxit till sig men det fattas mycket volym i kronan och stammen är fortfarande skral
23 år idag
Mot träningsvärk
Nu får hästarna gummi att stå på
Gladaste segraren under Påsken. Annabels första tävling blev Påskhoppningen på Malmö ridklubb med Cookie och säkra och stolta Selma som coach
Ellen och Olle fortsätter som radarpar i Hälsingborg under Påskhelgen
Team Adam, Jacko och Ingemar i Hälsingborg, första La för Adam och Jacko

Bild från Skånegårdar

Under våren 2023 har vi förhandlat om att få köpa Lorensdal i Vellinge. Det är en gammal Skånegård och ett fd Stuteri som med känsla har omvandlats till en mötesplats med kontorsplatser/verksamhetslokaler, restaurang, butik och konferens/festlokal. Tillträdet är planerat till 3 maj 2023. Där kommer vi fortsatt förvalta verksamheterna och med tiden etablera våra hälsokoncept i några av företagslokalerna. Se vidare på Facebook. Försäljningen har skötts av Skånegårdar och har uppmärksammats i Sydsvenskan.

Signerat kontrakt den 14 mars med systrarna Malin och Maria Ralman
Thanks Shane Carey, Maja and the full team to make this possible.
Team Sweden vinner paris 5* GP. André Brandt och Selma Hammarström bjöd på klassrunda efter klassrunda i söndagens prestigefyllda lagtävling ”Les Talents Hermès” i Paris. individuellt tvåa och trea med fyra nolltundor! Frankrike och Irland bjöd på hårt motstånd men det var svenskarna som avgick med segern.
Väntan på våren

Gå in och lyssa på podden med Selma Hammarström i samarbete med Sveland

Selma och Seed gör en meriterande fin runda på Grand Prix i Risenbäck

Adam och Minnie gör två felfria rundor i Osby i säsongens första ponnytävling febr 2023 och avslutar dagen med en blå rosett. Se video på Facebook. Och Ellen gör sin första tävling på Lexy.
Vem är Monstret SVT-play
Med Robab och Hanna har barnen kul i ridhuset
Debut för Zuccherro och Ingemar i Lund 2023-01-27. Video från Riesenbäck febr 2023.
Vinterträning pågår med Cookie och Annabel
Ellen och Olle nya Svenska mästare på D-ponny 2022, det var bra gjort. Ellens tränare Shane Carey som samtidigt var på Elmia med tävling för unghästar och vann sjuåringsklassen med Context kunde inte vara med. Men det gjorde inte så mycket den här gången när både Selma och Ingemar kunde vara med och sköta coachningen. Snacka om ett starkt team som häller även när starkaste länken Shane inte är med. Och så var ju så klart Annabel, Florian och Anna på plats för att stötta.

Ellen tog silver för Children storhäst på Seana. Det tog inte lång tid för paret att finna varandra. Se video från Risenbäck febr 2023.
Adam 10 år tog Brons på SM för B-ponny med Minnie. Och han sjöng nationalsången på invigningen av tävlingen på Grevagården. Bra jobbat.
Halloweenpyssel på gården
Ingemar har intervjuats i nyutgiven bok om sin Ridsport
Ny bok om Sport
Adam och Lexy första gången på tävling tillsammans
Selma och Harry har blivit ett par kolla video från Riesenbäck febr 2023
Vinnare Ellen och Olle Guldrundan Borås
Vi har lyckats förhindra ökad trafik och asfaltering av den gamla byvägen
Nu dricker vi av egen mustad frukt i samarbete med Sydkustens Gårdsbryggeri
Bibbi till Mimmi
Lexy och Adam
Seana och Ellen
Selma och Seed
Mera täcken till Adam, Minnie och Robab
Klara On Tour

Annabel gör reklam för Floccsappen

https://www.facebook.com/eskil.hammarstrom/videos/1427846601000109

Ingemars studentfest, en anledning för alla att kunna samlas på gården mellan alla andra aktiviteter
Selma och Seed skall ut och tävla. Nästa helg den 17-19 juni drar Longines Global Champions Tour på Stockholm Stadion igång! Seed och Selma kommer vara på plats och tävla i U25 klasserna ??☀️

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5917400304955660&set=pcb.5917400391622318

Kara med den stora bucklan för segern i Hästarnas Mästare 2019. I år är det Selmas tur.
Selma Hammarström tar tvillingsysterns Klaras plats i ATG Hästarnas Mästare ?Selma blev så taggad när hon fick samtalet av oss och är mer än redo för att ta hem titeln i årets upplaga – precis som Klara gjorde 2019. Selma gick över från fälttävlan till hoppning för ett par år sedan och sen dess har allt gått på räls och hon vann SM-guld i fjol för Young Riders. Varmt välkommen till gänget Selma! ?Läs mer och förköp din biljett redan nu till ett av årets mest spännande evenemang redan nu på www.svenskgalopp.se/hastarnasmastare?#hästarnasmästareATGATG RidsportSvensk GaloppSvenska Ridsportförbundet – Officiell sida

https://www.facebook.com/JagersroGalopp/videos/4807295406046190

Ingemar och Harry vinner 140 på Henriksdal, se nedan

https://www.facebook.com/annamitthjarta/posts/pfbid0R4E8BsKeYBYEirFqGyHFqMQYrQGb8CMBKY1U1KZF325REN29bgeacrgDL9x8z6tyl

Ellen och Olle vinner msva +5 som enda felfria ekipage i Värnamo. Samt kvalar Cascara till Falsterbo och vinner bägge dagens 120 hästklasser, en på Bibi och en på Cascara och kommer 2a på Cascara i klassen Bibi vinner!
Tack Shane Carey för att du åkte på ponny-childrentävling med oss i Värnamo!

Se Ellen och Olles runda i Värnamo: https://www.facebook.com/annamitthjarta/videos/1369739656838298

Ellen med storhästarna Cascara och Bibbi
Ellen och Selma Staffare 1:a och 2:a i Värnamo med Ingemar som coach
Ingemar och Capain Grand Prix trea i Danmark

Se Ingemars och Captains rundor:

https://www.facebook.com/100002588121268/videos/pcb.5040267326069488/739158853906071

https://www.facebook.com/100002588121268/videos/pcb.5040267326069488/2074628136074614

Ellen och Olle med i ponnylaget som vann Nationshoppningen i Österike
Olle som tog Ingemar till EM-guld is still going strong med Ellen
Kristina, Ellen, Olle och Shane ett team for ever
Från Tidningen Ridsport
Swoppan med sin en dag gamla fölunge, en hingst med namnet?
Insamlingen går till Läkare utan Gränser
Roban och Lova med Ellen och Carlos
Nu är det snart dags för Klara
Adam och Maisy i raserfart på Lillhagen
Vad händer här? Ingemar bland de stora ryttarna!
Chandler och Selma i Borås felfria 2022-02-11. Och i högre klassen med Seed förstås.
Tidningen Ridsport 11 febr 2022 rankar Hetaste talangerna och Ingemar är med. Selma kommer snart upp på listan.
Adam och Maisy dubbelvinner i Trelleborg 6 febr
Guld Svett och Tårar
Nu hejar vi på Klara
Nu är det Jul – Hoppning
Selma och Chandler vinner 6 bar höjdhoppningen 195 i Vilhelmsborg
Chandler hoppar högt. Tävlingen fick avbrytas när två hästar hade hoppat över 195 cm. En åtgärd för att skydda hästarna och då stod Selma och en till ryttare som segrare.
Ingemar och Nicoline dubbelt felfria och placerade fyra i Vilhelmsborg i 145 debuten. 2:an och 4:an inom en halv sekund. Tränaren Shane vinner klassen med Baloutendro.
Medan ryttarteamet är i Danmark så fixar Annabel en Julgran till anläggningen hemma på Åkeshögsvägen
Och så har Florian tagit traktorkörkort
SM-Silver i juniorklassen för Ingemar och Nicoline med Shane som coach
SM-brons till Selma och Seed i Young Riders
Ingemar tog lastbilskörkort dagen före SM (silver för Ingemar och brons för Selma) och en vecka senare så tog både Ingemar och Selma Lastbilskörkort för tungt släp. Det betyder att dom är självförsörjande vid många körningar till tävlingar framöver.
Tack Söderkulla och alla andra som bidragit till självförsörjningen
Nya medarbetare i stallet
Ellen och underbara bästa Olle (Oscean des As) är dubbelt felfria i ponniernas världscup, FEI pony Trophy, 130 GP i Herning 2021-10-24. En snabb omhoppning – deras första inför publik på läktarna och deras första tillsammans i sådana här sammanhang – räcker till en 6:e placering. Tack Shane, Ingemar och Selma för super coachning och tack Emma och Lisa som har roddat 8 hästar och 3 ryttare här i fem dagar. Och tack till arrangörerna för en super show och till våra sponsorer.

Änglahoppet med Adam, Maisy och Annabel 2021
Ellen och Maisy på Änglahoppet 2021
Adam och Minnie på Änglahoppet
Efter Ridpass med Florina, Annabel och Nelly
After ride med Selma och Ellen
Adam, Lisa och Florina. Klara färdiga gå.
Förberedelse inför ridträning med Annabel, Ingemar, Lisa, Harry och Florina
Ellen och Selma i Ljungby med Mitt Hjärtas Carlos
Adam Minnie och Selma i Ljungby
Selma och Chandler för framtida möjligheter
SM Guld till Selma och Seed
Bra dag på jobbet, två Guld och ett Brons på SM för teamet
Teamwork Selma och Seed
Mot ett SM Guld med Selma och Seed
SM Guld till Ellen och Olle
Exakt på dagen tre år efter att Ingemar tog EM Guld med Olle så tar Ellen hem SM Guldet. Ellen planerar att göra en “Ingemar” 2022.
“Olle” Ocean des As still going strong
Klara sjunger nationalsången och Ingemar rider Grand Prix för ungdomar på Falsterbo Horse Show. Första gången hockeyproffset Alexander Holtz är med på en ridtävling?
Ingemar och Captain Sparrow vinner Torstenssons ungdoms Grand Prix på Falsterbo Horse Show 16 juli. Nu bär det av till Portugal och EM för juniorer.
SM-silver för Österlen som avgjordes på Falsterbo Horse Show 15 juli. I laget har både Selma och Ingemar deltagit i kvalificeringen tidigare under året.
Mot Portugal och EM för Young Riders och Juniorer. Selma åker och kör lastbilen. Ingemar kommer efteråt med flyg eftersom han har tävlingar på Falsterbo Horse Show, lag SM med Österlens RK och Grand Prix för ungdomar under veckan. Selma kommer att rida EM på Seed och Ingemar på Nicoline.
Österlen RK till finalen på Falsterbo Horse Show efter heroiska insatser på Strömsholm 5 juni
Ingemar kvalade in till Falsterbo Horse Show
Selma och Chandler under Norrköping Horse Show
Adam och Minnie på Baltic Cup 28 maj 2021
Ingemar och Lacroix vinner Junior Grand Prix i Samorin 16 maj 2021
En prispall med tidens tecken
Selma och Seed ett radarpar i landslaget Young Riders Samorin
Tävlingar äntligen igång. Ellen och Adam har varit i Perstorp med Maisy, Carlos och Minnie. Och Ingemar har representerat lag Österlen för kvalifikation till lag-SM senare i år. Selma och Ingemar åker till Samorin i Slovakien för nationstävlingar i veckan.
Vår sponsor Christina Sandel-de Labouch följer Ingemar och Niccoline d´Or under tävlingarna på Sundbyholm
Ellen har varit i Tyskland och tävlat med Olle och Cascara och fått in flytet. Klarar sig själv utan mamma med hjälp av Kristina och Holger
Efter tävlingar på Sundbyholm för Ingemar och Selma under veckan så varvar Ingemar ner hästarna med lite skrittande dagen efter på anläggningen. Både Ingemar och Selma är aktuella för landslagen för juniorer resp Young Riders och är med det uttagna till tävlingarna i Samorin i Slovakien.
Påskhoppning i Ridhuset Florian och Ingemar

Klara vidare till mellofinal!
Nu blir det Gym på andra våningen med utsikt över ridhuset
En del av det unga teamet åkte för att träffa Klara och Alex under helgen inför mellouppladdningen

Bryr man sig mera om Ingemar än om Klara?

Nu hejar vi på Klara i Melodifestivalen 20 febr 2021 (bild från 2020)
Beat of broken heart

Från SVT.se

Artikel finns på: https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/klara-hammarstrom-i-melodifestivalen-2021.htm

Ingemar gör debut med Niccoline d´Or, hästen som samägs med Christina Sandel-de Labouch

När det är stilla på hemmafronten åker teamet några veckor till Spanien för tävlingar och träningar

https://www.facebook.com/svelanddjurforsakringar/videos/333351837763937

Söndagen den 24 januari kl. 20.00

Selma och Ingemar hälsar välkommen till en digital clinic den 24 januari

Hästnet bjuder in till en kostnadsfri digital Clinic i samarbete med Sveland Djurförsäkringar och FirstVet. Clinicen är gratis och kommer att sändas digitalt. I den här Clinicen hälsar vi på hemma hos familjen Hammarström på deras gård utanför Höllviken i Skåne. Temat är ”Första tiden med din nya häst” och vi kommer under Clinicen att få ta del av en mängd inspirerande tips, tankar och träningsövningar för att den första tiden hemma med din nya häst ska bli så bra som möjligt. Här kan du anmäla dig: https://hstnet-digital-clinic-familjen-hammarstrm.confett…

Se vidare på Hästnet

In och lyssna på vår podd som finns på Spotify

Österlen vidare till SM-final i riktiga storhästfinalen
Vi bygger en grind vid infarten prydd med Hälsinglands landskapsblomma

https://www.facebook.com/annamitthjarta/videos/3260017390761166

https://www.facebook.com/100002588121268/videos/pcb.3260030040759901/3260029284093310/

https://www.facebook.com/100002588121268/videos/pcb.3260030040759901/3260033390759566/

Ingemar lär sig av Frank

Selma och Chandler val 8 år efter Cornet Obolensky Henriksdal 18 sept

Ingemar och Lacroix Baltic Cup sept 2020
Tredje plats på Baltic Grand Prix för Adam och Minnie
Ellen och Olle femteplacerade i finalen på Baltic Grand Prix 6 sept 2020
https://www.facebook.com/100002588121268/videos/pcb.3216735238422715/3216733771756195/

Ellen slår till med en 5:e plats i avslutande Grand Prix med Olle som hon snart kommer på hur hon skall hoppa med under ledning av Ingemar och Shane.

Ingemar och LaCroix vinner Grand Prix för juniorer på Baltic Cup 5 sept 2020.

Finalrundan på Baltic Cup. https://www.facebook.com/annamitthjarta/posts/3214008842028688

Tidningen Ridsport för den som har premium

Ingemars viktigaste uppgift under helgen har varit att coacha Adam.

Tänk att ha en storebror Ingemar att gå banan med

Äldre Nyheter

SM Guld till Ingemar med bråda dagar i Falsterbo och finalrundan på Facebook

Ingemar och Captain tog SM-guld för juniorer på Falsterbobanan 16 aug 2020

Selma som nyss övergått till Hoppning från Fälttävlan imponerade stort i sin tävlingsdebut på SM

Selma och Seed övertygade stort i sin debut på 150 under SM för Young Riders och belade 4:e plats, ett snöpligt nedslag på första hindret i slutomgången annars hade det blivit brons.

Selmas finalrunda som lovar mera

Shane Carey har betytt mycket för ungdomarnas utveckling och nu sätts nya mål när vardagsträningen sätter igång igen. Ellen gjorde en heroisk insats under SM men är inte riktigt framme än att bemästra D-ponnyn Olles stora galopp.
Munsboro Golden Girl en B-ponny från Irland född 2014 som kom till oss i augusti 2020. Hon verkar vara en otroligt vänlig och otittig ponny som dessutom är fantastiskt söt! Skall ridas av Adam i både hoppning och terräng.
  • Galoppbanan
  • SM Guld
  • Vårdträdet blommar
  • EM Silver för svenska ponnylaget
  • EM Silver